DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:
ŚNIADANIE

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa ryżowa () 400 ml (MLE, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Ryba pieczona (Morszczuk) 120 g (RYB)
  • Warzywa po grecku () 150 g (GLU PSZ, SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml

 

KOLACJA:

KOLACJA I POSIŁEK NOCNY

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Kiełbasa Krakowska drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, GOR)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Serek ziarnisty 150g 1 szt (MLE)

 


→ ALERGENY I SKŁADNIKI 05.01.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 05.01.2024


 

Skip to content