DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa, wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa, wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:
  • Zupa pomidorowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki gotowane  200 g
  • Schab gotowany 120 g
  • Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Bukiet jarzyn gotowany z olejem 200 g (SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt.
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Piastowska, wieprzowa, wędzona, parzona z dod. białka sojowego i wody 50 g (SOJ)
  • Serek homogenizowany o smaku waniliowym 60 g (MLE)
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus owocowo – warzywny 100g, produkt pasteryzowany 1 szt.

16.02.2025 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Przejdź do treści