DIETA NISKOTŁUSZCZOWA

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków
  • mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

OBIAD:

  • Pomidorowa z makaronem () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Schab gotowany 120 g
  • Sos własny () 100 ml ( GLU PSZ, SEL)
  • Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Jabłko pieczone 1szt.

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Serek homogenizowany o smaku waniliowym 60 g (MLE)
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)

 

 

OZNACZENIA ALERGENÓW:
  • GLU PSZ – Zboża zawierające gluten pszenny,
  • SKO – Skorupiaki i pochodne,
  • JAJ – Jaja i pochodne,
  • RYB – Ryby i pochodne,
  • OZI – Orzeszki ziemne i pochodne,
  • SOJ – Soja i pochodne,
  • MLE – Mleko i pochodne wraz z laktozą,
  • ORZ – Orzechy: włoskie, laskowe, pekan, nerkowce, pistacje, migdały,
  • SEL – Seler i pochodne,
  • GOR – Gorczyca i produkty pochodne,
  • SEZ – Nasiona sezamu i pochodne,
  • S02 – Dwutlenek siarki / siarczyny,
  • ŁUB – Łubin i produkty pochodne,
  • MCK – Mięczaki i pochodne,
  • MLE b/LAK – Mleko i pochodne bez laktozy,
  • GLU ŻYT – Zboża zawierające gluten żytni,
  • GLU OW – Zboża zawierające gluten owsiany,
  • GLU JĘCZ – Zboża zawierające gluten jęczmienny.

 

Wartości odżywcze

Skip to content