DIETA NISKOTŁUSZCZOWA

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta    1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka)   2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona   60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g   1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.)   1 szt. (MLE)
  • Pasta z twarogu z dżemem brzoskwiniowym   50 g (MLE)
  • Kiełbasa Krakowska wieprzowa parzona grubo rozdrobniona wędzona w osłonce niejadalnej.  50 g (GOR)
  • Dżem 25 g   1 szt.
  • Pomidor   40 g
  • Sałata zielona   10 g

OBIAD:

  • Rosół z makaronem ()   400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki ()   200 g
  • Udko gotowane bez skóry 1szt.   210 g
  • Szpinak gotowany z olejem*   150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c    250 ml

PODWIECZOREK:

  • Jogurt owoce leśne 100g   1 szt. (MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta    1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka)   2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona   110 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.)   1 szt. (MLE)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g   0,5 szt. ( MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona   20 g (SOJ)
  • Sałata zielona   10 g
  • Pomidor   40 g
Skip to content