DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Pasta z twarogu z dżemem brzoskwiniowym 50 g (MLE)
  • Kiełbasa Krakowska wieprzowa parzona grubo rozdrobniona wędzona w osłonce niejadalnej. 50 g (GOR)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g

OBIAD:

  • Rosół z makaronem () 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Udko gotowane bez skóry 1szt. 210 g
  • Szpinak gotowany z olejem* 150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Jogurt owoce leśne 100g 1 szt. (MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 20 g (SOJ)
  • Sałata zielona 10 g
  • Pomidor 40 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Mus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 05.11.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 05.11.2023

Skip to content