DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
![](https://szpitalskawina.pl/wp-content/uploads/2024/03/2024-03-21_S_serek-homo-nat.z-ziol.dzemjablko-piecz.ciasto-marchewkowe-300x187.jpeg)
ŚNIADANIE
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE)
- Ciasto marchewkowe, wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
- Dżem 25 g 1 szt.
- Jabłko pieczone 150 g
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
OBIAD:
![](https://szpitalskawina.pl/wp-content/uploads/2024/03/2024-03-21_OP_ziemniaczanajasza-j.zraziksos-pomid.cukiniawafelki-300x228.jpeg)
OBIAD I PODWIECZOREK
- Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
- Zrazik wieprzowy gotowany, mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ)
- Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
- Cukinia pieczona z olejem * 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Wafelki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
- Twarożek z ziołami 50 g (MLE)
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus – przecier owocowy jabłko-banan-brzoskwinia 100g (tubka) 1 szt.
Najnowsze komentarze