DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa,  parzona 50 g (SOJ)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
  • Cukinia pieczona z olejem * 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Wafelki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
  • Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 10 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 14.12.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 14.12.2023