DIETA NISKOTŁUSZCZOWA

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta    1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka)   2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona   110 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.)   1 szt. (MLE)
  • Serek homogenizowany o smaku naturalnym z ziołami  50 g (MLE)
  • Dżem 25 g   1 szt.
  • Jabłko pieczone   150 g
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona   10 g

 

OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ)
  • Zrazik wieprzowy gotowany 100 g ( GLU PSZ, JAJ)
  • Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
  • Cukinia pieczona z olejem * 150 g
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Wafelki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta   1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g ( GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ,  )
  • Twarożek z ziołami   50 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
Skip to content