DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Serek homo. o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE)
  • Ciasto marchewkowe, wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Jabłko pieczone 150 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:
  • Zupa Pomidorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Bitka wieprzowa z szynki duszona 120 g (GLU PSZ)
  • Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Buraczki gotowane 150 g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Wafelki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 20 g (SOJ)
  • Sałata zielona 10 g
  • Pomidor 40 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus – przecier owocowy jabłko / banan / brzoskwinia 100g (tubka) 1 szt.

26.12.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content