DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka Farmerska, wieprzowa z dodatkiem wody, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek homo. naturalny 50 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:
  • Zupa koperkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryż na sypko 200 g
  • Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Buraczki podprawiane, drobno tarte 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka z indykiem, prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 50 g (SOJ)
  • Pasta z twarogu z koperkiem i słodką papryką 60 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
  • Jabłko pieczone 1 szt.
POSIŁEK NOCNY:
  • Serek homogenizowany waniliowy 150g 1 szt. (MLE)

23.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content