DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE: 
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Jabłko pieczone 150 g
OBIAD:
  • Zupa jarzynowa z zacierką  400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Szynka wieprzowa pieczona 120 g
  • Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Marchew gotowana z olejem 200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Kisiel o smaku wiśniowym z jabłkiem z/c 150 ml
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Schab Maryny, wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną 30 g (SOJ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
  • Twarożek 60 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus owocowo – warzywny 100g, produkt pasteryzowany 1 szt.

19.11.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content