DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
- Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
- Dżem 25 g 1 szt.
- Jabłko pieczone 150 g
OBIAD:
- Zupa jarzynowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
- Ziemniaki gotowane 200 g
- Szynka wieprzowa pieczona 120 g
- Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Marchew gotowana z olejem 200 g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Kisiel o smaku wiśniowym z jabłkiem z/c 150 ml
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Schab Maryny, wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną 30 g (SOJ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
- Twarożek 60 g (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus owocowo – warzywny 100g, produkt pasteryzowany 1 szt.
Najnowsze komentarze