DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Schab Maryny – wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną 50 g (SOJ, MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
- Pasta z twarogu z natką pietruszki 50 g (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Ryż na sypko 200 g
- Mus z jabłek z/c 100 g
- Jogurt naturalny 100g 1 szt. (MLE)
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Kisiel o smaku wiśniowym z/c 150 ml
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
- Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt. (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
- Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)
Najnowsze komentarze