DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynka Konserwowa, wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
- Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
- Dżem 30 g
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
OBIAD:
- Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Ziemniaki gotowane 200 g
- Schab gotowany 120 g
- Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
- Bukiet warzyw gotowanych królewski 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Jabłko pieczone 1 szt.
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka, drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
- Serek homogenizowany o smaku waniliowym 60 g (MLE)
- Jabłko pieczone 150 g
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus owocowo – warzywny 100g, produkt pasteryzowany 1 szt.
Najnowsze komentarze