DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Pasta z twarogu z dżemem brzoskwiniowym 50 g (MLE)
  • Kiełbasa Krakowska, wieprzowa, parzona, grubo rozdrobniona, wędzona w osłonce niejadalnej. 50 g (GOR)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Sałata zielona 10 g
OBIAD:
  • Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Udko gotowane bez skóry 1szt. 210 g
  • Szpinak gotowany z olejem 150 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Jogurt owoce leśne 100g 1 szt. (MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo – wieprzowa, wędzona parzona 20 g (SOJ)
  • Sałata zielona 10 g
  • Pomidor 40 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Mus owocowy 100g, produkt pasteryzowany 1 szt.

16.06.2024 JADŁOSPIS DEKADOWY


 

Skip to content