DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE)
- Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)
- Dżem 25 g 1 szt.
- Jabłko pieczone 150 g
- Sałata zielona 10 g
OBIAD:
- Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
- Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ)
- Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
- Cukinia pieczona z olejem 150 g
- Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Wafelki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
- Twarożek z ziołami 50 g (MLE)
- Pomidor 40 g
- Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus owocowy 100 g, produkt pasteryzowany 1 szt.
Najnowsze komentarze