DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Schab Benedykta wieprzowy, parzony z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, może zawierać: JAJ, OZI, MLE, GOR, SEZ)
- Pasta z twarogu z natką pietruszki 50 g (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
- Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
- Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
- Pulpet wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
- Cukinia pieczona z olejem * 200 g
- Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Kisiel o smaku wiśniowym z/c 150 ml
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
- Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt. (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
- Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 12.02.2024
Najnowsze komentarze