DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW


 

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 25 g (SOJ)
  • Twarożek 50 g (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt.
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Zupa brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
  • Ziemniaki 200 g
  • Pulpet drobiowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Marchew gotowana z olejem  200 g
  • Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
  • Herbatniki 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)
KOLACJA:
  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Polędwica Sopocka drobiowo – wieprzowa, wędzona, parzona 50 g (SOJ)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g
POSIŁEK NOCNY:
  • Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE)

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 05.02.2024

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 05.02.2024


 

Skip to content