DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW
ŚNIADANIE:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 50 g (SOJ)
- Serek wiejski ziarnisty 200g 0,5 szt. (MLE)
- Miód (25g) 1 szt.
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD:
- Zupa grysikowa () 400 ml (GLU PSZ, SEL)
- Ziemniaki () 200 g
- Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 120 g (GLU PSZ, JAJ)
- Sos jarzynowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
- Buraczki podprawiane -drobno tarte () 200 g (GLU PSZ)
- Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
PODWIECZOREK:
- Ciasto marchewkowe-wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ)
KOLACJA:
- Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 Szt.
- Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
- Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
- Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)
- Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE)
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 10 g
POSIŁEK NOCNY:
- Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.
→ ALERGENY I SKŁADNIKI 10.01.2024
Najnowsze komentarze