DIETA ŁATWOSTRAWNA Z OGRANICZENIEM TŁUSZCZÓW

 

ŚNIADANIE:

ŚNIADANIE

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Szynka sołtysa wieprzowa, wędzona, parzona 50 g
  • Twaróg półtłusty 50 g (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt.
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

OBIAD:

OBIAD I PODWIECZOREK

  • Ziemniaczana () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
  • Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Cukinia pieczona z olejem * 200 g
  • Sos jarzynowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Jogurt brzoskwiniowy 100g 1 szt. (MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Paprykarz rybno (morszczuk)-warzywny () 100 g (RYB)
  • Serek homo naturalny 150g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Banan 1szt.

→ ALERGENY I SKŁADNIKI 22.11.2023

→ WARTOŚĆ ODŻYWCZA 22.11.2023

Skip to content