DIETA NISKOTŁUSZCZOWA

 

ŚNIADANIE:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 110 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Ogonówka wieprzowa,wędzona, parzona z dodaną wodą białkiem sojowym i białkiem wieprzowym w osłonce niejadalnej 50 g
  • Serek homo. naturalny 50 g ( MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

OBIAD:

  • Ryżowa () 400 ml (MLE, SEL)
  • Ziemniaki () 200 g
  • Ryba pieczona (Morszczuk) 120 g (RYB)
  • Warzywa po grecku () 200 g ( GLU PSZ, SEL)
  • Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

PODWIECZOREK:

  • Budyń o smaku waniliowym z/c 150 ml (MLE)

KOLACJA:

  • Herbata czarna ekspresowa 2g koperta 1 szt.
  • Cukier 4g (saszetka) 2 szt.
  • Bułka pszenna długa krojona 60 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenno-żytnia 50g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt. (MLE)
  • Kiełbasa Krakowska drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, GOR)
  • Serek śniadaniowy ziołowy 80g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 20 g

POSIŁEK NOCNY:

  • Mus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wartość energetyczna [kcal] 2405.7
Białko ogółem [g] 99.3
Tłuszcz [g] 64.0
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem[g] 29.3
Węglowodany ogółem [g] 368.9
w tym cukry[g] 79,2
Błonnik pokarmowy[g] 26,4
Sól[g] 6,8
WW[Por] 34,3
% energii z białka[%] 16,5
% energii z węglowodanów[%] 57,0
% energii z tłuszczu[%] 23,9
% energii z błonnika[%] 2.2
Potas[mg] 3956.4

 

Skip to content